Schuif aan in de huiskamer van Culemborg

Op je gemak kleding uitzoeken in een gezellige en authentieke setting, waarbij je deskundig en vriendelijk wordt geholpen; dat kan bij Culemborgse Mannen. Maar gewoon aanschuiven voor een praatje en een kop koffie kan zeker zo goed in deze huiskamer van Culemborg.

De deur staat bij eigenaar Raijmond Rison altijd wagenwijd open voor mannen én vrouwen. Een grote houten tafel neemt een centrale plek in tussen de broeken, bovenkleding en kledingaccessoires. “De contacten met klanten en andere mensen die binnenlopen, daar krijg ik energie van”, knikt hij. “Het sociale deel van het werken in de winkel is wat dit vak het leukste maakt. Ik hou van verhalen, zowel om te horen als om zelf te vertellen. En natuurlijk geniet ik er ook van om mannen te helpen kleding uit te zoeken die helemaal bij hen past en waar ze zich comfortabel in voelen.”

Want ja, zijn doelgroep is niet altijd even gericht op het uitzoeken van een nieuwe outfit. Wat in ieder geval zeker helpt is de uitstraling van Culemborgse Mannen: stoer, robuust, een whiskyfles van Peaky Blinders in een hoek. “En ik neem rustig de tijd. Mannen houden ervan om een vertrouwd kledingstuk weer te kopen. Daar help ik hen graag bij, maar wijs hen dan ook op wat er allemaal nog
meer kan. ”

Zeker zo belangrijk: een mix van originaliteit en duurzaamheid. “Deze riemen zijn daarvan een goed voorbeeld”, vertelt Raijmond. “Gemaakt van oude brandweerslangen in allerlei kleuren. Gaaf om te zien én meteen aanleiding een reden voor een mooi gesprek. Wat mij betreft een perfecte mix!”

Gepubliceerd in Langs de Lek Magazine