Culemborgse Mannen in het nieuws

Culemborg: Ambitieuze en eigenzinnige stad

"Raijmond Rison, van kledingwinkel Culemborgse Mannen, droomt van een Culemborg met een gezamenlijk doel. Hij noemde een voortrekkersrol om de meest duurzame gemeente van Nederland te worden."

uit www.zakengidstiel.nl , artikel "Culemborg: Ambitieuze en eigenzinnige stad"
Geschreven door Theo van Dam
Gepubliceerd op 08-01-2018


"Culemborg zorgzamer en veiliger"

"MEER WERK Nummer 2 van de PvdA lijst , Tom de Visser, ging daarna met ondernemer Raijmond Rison van kledingwinkel Culemborgse Mannen en makelaar Pim van Veen in gesprek over Meer Werk en Minder Armoede in Culemborg. Meer werk moet in de eerste plaats van ondernemers komen vond Rison. Maar de overheid kan wel een rol spelen. Het gaat over zaken als een actieve aanpak van de leegstand in de binnenstad en over manieren om Culemborg, als ideaal gelegen stand in het midden van het land aantrekkelijk te houden voor ondernemers om zich te vestigen, zodat er voldoende werk is voor alle Culemborgers."

Uit culemborg.pvda.nl , artikel "PvdA op informele campagne start: “Culemborg zorgzamer en veiliger”"
Gepubliceerd op 14-02-2018

Bedrijven Uitgelicht - Culemborgse Mannen voor stoere en betaalbare mannenkleding


Een leuke tip:

Blijf op de hoogte en volg Regionaal Uitgelicht via Facebook

Het logo spreekt redelijk voor zich: Het stadswapen van Culemborg, met daarop een man; elegant en stoer!

Ben je op zoek naar stoere, betaalbare mannenkleding, ga dan eens kijken bij Culemborgse Mannen. Tegenover het stadhuis, direct naast de Hema in Culemborg is een leuke mannenmode winkel geopend. Begin september is de winkel open gegaan en nu al wemelt het van de leuke berichten over deze winkel. Een ruime winkel, met een lekker stoer logo maar vooral: Leuke kleding voor échte mannen.

Er hangt een gezellige sfeer in de winkel. De winkel straalt een beetje een authentieke sfeer uit aangevuld met moderne details.

De visie van Culemborgse Mannen is: Toegankelijke mode voor toegankelijke prijzen. De man achter deze mooie winkel is Raijmond Rison. Veel mensen kennen Raijmond, hij stond eerder in een andere kledingwinkel in Culemborg.

Samen met Tim Vink van Vink Fashion uit Geldermalsen werd het concept bedacht voor Culemborgse Mannen. “We willen mannen aankleden met wat mannen willen, en dat voor zeer schappelijke prijzen. We zijn pertinent géén outlet, in de verste verte niet, maar de prijzen liggen wel laag. 2 overhemden voor bijvoorbeeld onder de € 70,- , of een trui en een overhemd, ook voor nog geen € 70,- euro, een colbert voor nog geen € 100,- en je vindt hier ook sokken en zelfs ondergoed!“.

Er hangen ook winterjassen die elders voor ver boven de 250,- verkocht worden. Hier hangen ze voor onder de € 100,-. “We kopen zo scherp mogelijk in en eigenlijk altijd op de hele korte termijn. Dat heeft als voordeel dat je in kunt springen op de nieuwste trends, maar dan voor lagere prijzen. We kopen iedere week in en niet, zoals dat vaak gaat, lang van te voren. Dan loont het ook steeds de moeite even binnen te lopen. Er is altijd iets nieuws! Dat geldt ook voor de accessoires.”

De maatvoering bij Culemborgse Mannen loopt van S tot 3 x XL, en ze kleden er de man helemaal aan, van top tot teen. “We leveren uitsluitend kwaliteit, en alles wat we leveren is collectie-goed. Dat houdt in dat dit geen ‘uitlopende artikelen zijn’. Daarbij kopen we altijd volledige series in. Wat de maat ook is. Een klant moet met een goed gevoel de winkel verlaten of hij nu komt kopen of komt kijken, dat is voor ons gelijk.”.

Steeds meer Culemborgse mannen, maar ook uit de regio, weten Culemborgse Mannen te vinden.

Culemborgse Mannen – Vismarkt 14101 CA Culemborg

Regionaal UITgelicht.nl

Uit www.regionaal-uitgelicht.nl

Raijmond Rison en Tim en Jenneke Vink
openen Culemborgse Mannen Mode

CULEMBORG Raijmond Rison is bij de Culemborgse middenstand geen onbekende. Hij runde enige tijd als store manager Shoeby aan de Markt en was onder andere VOC bestuurder. Daarna vertrok hij enige tijd naar Zaltbommel om daar dezelfde functie in te vullen. Nu keert Raijmond als ondernemer en zakelijk partner van Tim en Jenneke Vink terug in 'zijn' stad.

De Culemborgse Mannen Mode is een winkel met een toegankelijk karakter waar iedere man op zijn gemak met plezier even binnenloopt. Aantrekkelijke prijzen, leuke aanbiedingen en vooral ook vriendelijke en adequate bediening. ''Wilt u even kijken mevrouw, geen punt, kijk maar op uw gemak'', ook tijdens het interview kwamen bezoekers nieuwsgierig binnen.Dat Raijmond een breed netwerk in Culemborg heeft opgebouwd, blijkt uit het grote aantal bloemen dat de etalage en de winkel siert. Zelfs op de stamtafel aan de achterzijde van de winkel is een plekje vrijgemaakt. Dit is het hart van de winkel. Hier kan de klant een kopje koffie of thee nemen, van een chocolaatje snoepen en even rustig alles op zich in laten werken.Raijmond: ,,We werken bewust met aanbiedingen. Kijk, zo'n lamsleren jack van deze kwaliteit vind je nergens voor 150 euro. Onze inzet is een goede prijs/kwaliteit verhouding. Het wordt weer jassentijd. Combineer eens deze twee blouses voor nog geen zeven tientjes met twee spijkerbroeken voor 99 euro. Een leuke pullover er op en je bent klaar. Voor de opstart van de winkel verzorgden Tim en Jenneke Vink de inkoop, de aankleding en de presentatie van de winkel. Als ervaren ondernemers met een succesvolle winkel in Geldermalsen kun je dat wel aan ze overlaten. Bovendien - en niet onbelangrijk - zorgden zij ook voor de financiering.Vanuit het verleden voelt de eigenaar zich nauw betrokken bij de stad. Samen met Jesek van Sante was hij mede initiator van de vrijstadmarkt en zet zich al langer in om alle ondernemers op één lijn te krijgen. ,,We zijn allemaal betrokken bij het wel en wee van de stad, daarom moeten we er voor zorgen dat we niet een verzameling van losse winkeltjes worden, maar samen optrekken. Samenwerking is voor mij essentieel. Er zit energie genoeg in de stad, maar die moeten we wel bundelen.''Intussen verwelkomt hij weer een klant. Die typeert de winkel als een 35plus modezaak. Wel met bijvoorbeeld pullovers voor een oudere doelgroep. De Culemborgse Mannen Mode verrast volgens de klant twee keer, de eerste keer met de frisse, vrolijke en vriendelijke aanblik en de tweede keer met de scherpe prijzen.Een volgende meneer kijkt even rond en past een jas. Hij loopt de deur weer uit, maar niet zonder de mededeling dat hij vast weer eens terugkomt. Raijmond: ,,Begin dit jaar was ik alleen nog maar vrijwillig VOC-lid hier in Culemborg. Nu ook ondernemer en erg blij dat ik mijn steentje kan bijdragen aan het winkelbestand. Ook ben ik trots op het mooie historische pand mag. Dat is eveneens iets waar Culemborg zich mee onderscheidt.''Raijmond Rison voelt zich als een vis in het water in de Culemborgse binnenstad. Culemborgse Mannen Mode is gevestigd aan de Oude Vismarkt 1 (naast de Hema) in Culemborg. Telefoon 0345-507506.

Culemborgse Courant.nl

Artikel van Neeltje van Triest.
Gepubliceerd op 09-09-2017
Uit de culemborgsecourant.nl

Culemborgse Mannen veroveren de stad met winkel

Mannen en mode, het gaat prima samen. Op 9 september openen Raijmond Rison en Tim Vink hun winkel De Culemborgse Mannen aan de Oude Vismarkt.

De Culemborgse binnenstad wordt verrijkt met een nieuwe winkel. De Culemborgse Mannen strijkt neer in de stad. Een winkel met mannenmode die een absolute aanvulling wordt voor de binnenstad, want ze zitten met hun collectie en prijzen precies tussen een exclusieve modezaak en filiaal winkelbedrijven. En belangrijk: er wordt een goede stylingservice gegeven. Bovendien staat de koffie klaar! Raijmond Rison gaat de winkel runnen en kent de stad als inwoner en voormalig bedrijfsleider van een modezaak als geen ander. ‘De Culemborgse Mannen wordt een winkel waar mannen kunnen slagen die enerzijds kleding voor het werk kunnen vinden als ook casual kleding, maar ze zijn bij ons geen honderden euro’s kwijt voor een jeans,’ zegt Raijmond Rison. ‘Tot nu toe moesten Culemborgers daarvoor de stad uit, want binnen dit middensegement is er niets in Culemborg.’

Extra Service

Tim Vink die in Geldermalsen een winkel heeft geeft met klem aan dat het dus niet gaat om exclusieve kleding. ‘We zijn een echte toevoeging aan het winkelbestand en in dit pand aan de Oude Vismarkt kunnen we onze klanten de service bieden die we willen. Naast een leuk overhemd kun je hier straks bijvoorbeeld ook twee jeans voor onder €100 kopen. En we stylen sets zodat de man niet hoeft na te denken over zijn kledingkeuze als hij 's ochtends voor de kast staat.’

Opening

Ondertussen wordt in het pand op de hoek met het Koestraatje hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen. De collecties zijn besteld. Her en der staan een aantal houten kasten binnen, de toonbank staat al op zijn plek en de rekken moeten nog op de juiste plek gezet worden. Beide heren hebben veel zin in het avontuur. ‘9 september openen we de deur van De Culemborgse Mannen,’ zegt Raijmond. ‘We zitten op een van de mooiste punten van de binnenstad, want iedere shopper loopt vanaf De Markt richting HEMA en de Tollenstraat, zodat ze niet om ons heen kunnen. We gaan ervoor zorgen dat De Culemborgse mannen en die uit de omstreken zich thuisvoelen bij De Culemborgse Mannen!’

De Culemborgse Mannen, Oude Vismarkt 1, Culemborg

CulemborgZO

Gepubliceerd op 17 augustus 2017
Uit culemborgzo.nl